HISTORIK

Vår förening startade under namnet Norrvikens Idrottssällskap. Den bildades den 5 juli 1918 och torde vara en av de allra äldsta idrottsföreningarna i kommunen. I dag är den mer känd under namnet RIS, Rotebro IS Idrottsallians.

1928 var det 43 medlemmar och idag är det mer än 1200 medlemmar fördelade på medlemsföreningarna Fotboll, Orientering och Innebandy. Många idrottsgrenar har utöver de nuvarande stått på programmet genom åren såsom skidor, handboll, bandy, gymnastik,
ishockey m fl. Resultaten har ibland legat på hög nivå inom landet. Vår styrka ligger dock i breddverksamheten framförallt i arbetet bland ungdomar.

INNEBANDYN

Innebandyn fanns en kort period tidigare inom RIS men dagens Rotebro Innebandyklubb har sitt ursprung i den Innebandysektion som bildades 1998.

Första gruppen var ett P87 lag bestående av 15-talet spelare. Vid RIS årsmöte den 23/2 1999 valdes den första styrelsen som bestod av Sven Häger, Marie Lienzén, Lars Pettersson och Kjell Thorsson. Första styrelsemötet avhölls den 1/3 1999.

Från 2004 är vi en egen klubb, Rotebro IS IBK.
I dagligt tal Rotebro Innebandy.Vi ingår i Rotebro IS Idrottsallians.

Rotebro Innebandy har ca 500 - 550 medlemmar och drygt 20 talet lag.