Välkommen till Rotans P00

Rotans P00 består av 15 killar som gillar innebandy. Laget är inne på sin elfte säsong och spelar i år i två serier i Mörkröd, ett i Medelsvår och ett i medel. Många av killarna har varit med sedan starten och vi är ett riktigt bra kompisgäng.


Vi är tre ledare som håller reda på detta gäng. Om du vill komma i kontakt med oss kan ni höra av er till Felix Eklund (0701454455/felix.eklund@hotmail.com) eller Staffan Marmenlind (0722613056/staffan.marmenlind@hotmail.com)

Summering av säsongen
2017-05-30 20:58
Seriesegrare medelsvår!
Nu är det snart sommar och säsongen lider mot sitt slut. Det har varit en lång resa detta år med många framgångar och även en del motgångar som vi blivit starkare av. Det absolut roligaste är att vi har utvecklats enormt jämfört med tidigare år. En del spelare har tillkommit och årets trupp har visat en hög högstanivå som håller mot Stockholms bästa lag i klassen.

 

Stockholms Floorball Cup - En försäsongsturnering där vi åker ut på straffar direkt efter gruppspelet mot Farsta som sedan gick hela vägen och tog hem segern.

 

Töjnan Tiger Cup – Vi vinner gruppen med full pott. 9 poäng och sedan slår vi Stäket i semifinalen med 5-1. Dock blev det en snöplig förlust på straffar mot Vendelsö i finalen. Slutresultat 5-6. Ett lag som sedan kom på plats tre i mörkröd svår-serien.

 

Storvretacupen – Det blev B-slutspel i Storvreta och efter att ha avancerat till semifinal blev vi utslagna på straffar mot Härnösand.

 

Mörkröd medelsvår – Segrare! Vi vinner serien efter en grym vårsäsong och det hela avgjordes i den sista omgången. Lidingö slutade på en andraplats och välförtjänt guld till P00

 

Mörkröd medel – Silver! Vi kommer två i serien bakom Danderyds SK som även slutade på en andraplats i svår-serien. Vi tar 38 poäng i en serie som vi förra året tog cirka 6 poäng i.

 

Stockholmscupen – Vi går till A-slutspel vilket var ett styrkebesked från vår sida. Dock så förlorar vi vår kvartsfinal och vi blir sexa i turneringen.

 

Axa Floorball Cup Falun – I P00 klassen gör vi vår sista turnering med grabbarna och i en svår grupp med tunn trupp så åker vi ut med huvudet före, men vi hade fantastiskt roligt! I P01 klassen gick det desto bättre och vi vann vår grupp och gick direkt till kvartsfinal. I en spännande match mot Örebro torskar vi på straffar men blir trots allt topp 8 i turneringen.

 


För att summera har vi haft en grym säsong där guldet i medelsvår toppar listan. En vårsäsong där vi radade upp 10 segrar på rad var otroligt härligt att uppleva! Annars helt sjukt att vi lyckas åka ut på straffar hela fyra gånger under årets turneringar.

 

Avslutningsvis vill vi tacka alla föräldrar, tidigare ledare, föreningen och grabbarna för denna säsong. Nästa år blir det spel i HJ och förhoppningsvis så kommer vi bara bli ännu bättre och ännu starkare och fylla på pokalskåpet ytterligare. 

Intervju: Coach Marmenlind
2017-05-18 21:57
Intervju med coach Marmenlind inför Axa Floorball Cup i Falun. 

Efter en stark avslutning på serierna har formkurvan svängt neråt, hur ser du på formen i truppen inför Falun?

Att formkurvan svängt nedåt håller jag inte med om, vi gjorde ett helt ok slutspel med tanke på motstånd och åldern på vår trupp. Men när säsongen tar slut så blir det alltid en viss dipp i intensitet och energi. Men med ett par fina träningsveckor nu inför Falun så är jag övertygad om att vi kommer hitta tillbaka till vårt vinnande spel. Vårt lag hatar att förlora och vi kommer göra allt för framgångar i Falun. 

Grupperna har publicerats och vi har fått tuffast möjliga motstånd med Sirius och Pixbo. Hur ser du på chanserna till avancemang?

Det är klart det är en svår grupp, lagen du nämner är av hög klass. Men de ska bli riktigt kul att möta Sirius igen. Vi har blivit bättre sen vi mötte dem senast. Stämmer vårt spel och Moberg spikar igen så har vi alltid möjligheter att vinna matcher. 

Vi har mött både Sirius och Pixbo tidigare, hur ska ni lyckas dra fördel av den kunskap som finns sedan tidigare?

Det är klart vi kan dra lärdomar från tidigare matcher, vi vet vad vi kommer möta för lag och deras styrkor. Med tanke på de korta matcherna i Falun kan vi täppa till ännu bättre bakåt. Sen har vi kvalité framåt som vi måste utnyttja bättre än tidigare. Då kan de bli åka av! 

Vem är drömmotståndaren i en final?

Drömmotståndare i en eventuell final är givetvis ett profilstarkt internationellt motstånd. 

Hur ser du på barnvaktssituationen? Framför allt Jesper Gjers..

Angående barnvaktssituationen har vi verkligen något att bita i. Som tränare för p00/01 är man inte bara tränare utan personlig assistent, kurator, förebild och allt man kan tänka sig. Jesper Gjers har mycket energi och det är mitt jobb att låta de komma  fram på planen och inte bara på discot i Falun.

Slutligen ska det bli fantastiskt roligt att få åka upp på cup med grabbarna och avsluta denna säsong på ett fantastiskt sätt, allt för Rotan, allt för grisbandy! 

#SargUt /Coach Marmenlind
P00 utslaget ur Stockholmscupen
2017-04-30 18:48
Det blev tillslut en sjätteplats i Stockholmscupens svårslutspel. Efter 13 matcher utan förlust i serie och slutspel så blev tillslut Farsta som stoppade vår framfart.

 

Efter att gått vidare från vår grupp till A-slutspel så väntade Farsta Sharks i kvartsfinalen i Tullingehallen denna söndag. Vi kom laddade och öppnade starkt med mål efter bara 30 sekunder. Lukas Granath är målgörare (såklart) och en grym start där Hajarna inte får röra bollen. Sedan tar vi direkt en onödig utvisning på mittplan och efter bara några sekunder så kvitterar våra motståndare med ett svårt skott i norska krysset. Perioden blir riktigt jämn och vi har lite svårt med att kontrollera bollen och våra fötter, det var en riktig isbana därnere i Huddinge och båda lagen hade nog problem att inte halka i varje vändning. Farsta har mest boll men om vi ser till målchanser så har vi nog fler än våra motståndare i första halvlek. Hajarna sjönk ihop relativt lågt och täckte skott samtidigt som deras målvakt gjorde många fina räddningar. I pausvilan så ligger vi under med 1-2 efter en kontring då en klubba går av hos en av våra backar och Farsta kan i omställningen komma fria och göra mål.

 

I andra perioden gör Farsta 1-3 efter de pressat vår backar som inte får iväg passningen i förstaläget. Vi tar oss tillbaka och reducerar genom Wille till 2-3. I slutet av matchen har även Oscar Ljungdal en bra chans men bollen vill inte in. Vi försöker pressa på i slutet men Farsta har bollskickliga spelare och vi får inte riktigt tag i dem. Trist med torsk då vi var ineffektiva framåt och lite oflyt i baklängesmålen. I uppställt försvar gör inte Hajarna mål på oss idag. Vi städer 4 minuter boxplay men å andra sidan är vårt PP alldeles för dåligt. Det är små marginaler som avgör och när vi har Rotebrosonen Marcus Moberg är vi svårslagna. Farsta går vidare, och humoristiskt att Farsta ”håller stilen” på sin facebook efter en välspelad tillställning.

 

I placeringsmatchen så är det inte mycket att snacka om, vi går på halvfart i en avslagen match från båda håll. Vi torskar 6-4 och tufft för Oscar Carlsson i mål som får hoppa in i slutet på turneringen men gör det ändå bra. Älvsjö verkade i alla fall riktigt glada att de vann så vi önskar dem grattis när vi nu blickar framåt. Nu träningar i knappt en månad innan de bär av till Falun och axa floorball cup. 

Avancemang till A-slutspel
2017-04-29 21:30
Då Åkersberga drog sig ur i sist sekund bestod vår grupp endast av tre lag, RIS, Älvsjö och Bele. 

Vi vinner mot Bele Barkaby med 3-2 och skickar dem till b-slutspel. En mycket jämn match där mackan storspelar och vi hade marginalerna på vår sida. Målskyttar Jacob, Granath och Ogi. 

Matchen mot Älvsjö blev den likaså en jämn historia. Båda lagen var klara för A-slutspel men förstaplatsen i gruppen lockade! Älvsjö har stort bollinnehav och vi kommer inte upp i energi efter urladdningen mot Bele. Älvsjö gör 1-0 och leder i pausvilan. vi kommer dock tillbaka i andra och skapar mer och mer.Vi dunkar in 1-1 och går sedan för segern. I spel 6 mot 5 så gör vi mål bara en halv sekund efter slutsignalen och med lite flyt hade vi vunnit denna match. Istället vinner Älvsjö gruppen på fler gjorda mål. 

En överlag mycket positiv dag hemmaborgen och vi laddar nu om för kvartsfinal imorgon där vi förmodligen möter farsta SHARKS i Tullingehallen 12.45! 

Välkomna! 
Intervju med Marcus Moberg
2017-04-27 23:21
"muren"

Efter att ha undvikit media hela veckan har vi äntligen fått till en intervju med den mytomspunne Marcus Moberg. Han vann twitteromröstningen och var den spelare fansen helst ville se bli intervjuad.

 

Hur är din personliga form?

 

Aaa den är bra f*n, lite ryggproblem men de ska nog lösa sig.  

 

Du har bara släppt in i snitt 2,2 mål per match den här säsongen, vad är hemligheten?

 

Bra backspel.

 

Du är en viktig spelare på plan, och utanför planen är du en av lagets största profiler, hur trivs du i din roll i laget.

 

Aa, bra som f*n.

 

Vad tror du om våra chanser att gå vidare?

 

Aja, om vi spelar som vi har gjort de senaste matcherna så finns det garanterat chans.  

 

Coach Holmberg har erbjudit sig att bjuda på donken om du håller nollan hela lördagen, löser du det?

 

Haha, aa e gör jag, inga problem. Nollan ska inte bli svår att hålla.

 

Gör som Marcus och ta er till Nya Rotebrohallen under lördagen!

 

Rotebro spelar följande tider:

10:00 Rotebro – Åkersberga

12:45 Rotebro – Bele Barkaby

17:30 Rotebro - Älvsjö aik

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Innebandyklubb, 25/09 12:44 
Rotebro IS Innebandyklubb, 29/08 14:44 
Rotebro IS Innebandyklubb, 28/08 11:17 
Rotebro IS Innebandyklubb, 14/06 11:00 
Rotebro IS Innebandyklubb, 06/06 20:44 
Rotebro IS Innebandyklubb, 23/05 19:00 
 
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
Sponsorer
Övriga partners
Stöd RIS IBK via: