Välkomna till P-01
Vi är ett gäng på ca 20 killar och 4 ledare som hållit ihop i många år. Vi började för ganska många sedan att träna i Gillboskolans gymnastiksal. Då visste vi knappt vad serietabeller, skytteligor och Storvreta Cup var för något. Tänk vad tiden går :)
Hur som helst har vi den här säsongen 2 lag i seriespel. Båda spelar i P13 div 4. Det ena i P13 4A och det andra i P13 4C.

Här på vår avdelning av klubbens hemsida kan ni hitta bl.a. resultat från innevarande säsong, men också resultat och statistik från föregående säsonger.

Saknar ni något eller tycker något skall ändras hör av er till undertecknad. Kontaktuppgifter finns under rubriken "Kontakt"

Vi behöver även fler spelare. Om någon som läser detta är född 2001 och vill spela innebandy så hör av dig.

Sven-Erik Adolfsson, Lagledare
Röda Cupen - fredag 5/2
2016-02-06 08:50
Kort rapport från Röda cupen - vi spelade första matchen mot Insjön BK. Ett gäng bestående av mer än 20 personer i åldrarna 01-99. Ett mycket bra lag på pappret som blev lite tagna på sängen av Rotebro som i redan första bytet fick ett skott på mål och med högsta hastighet inledde matchen. Lite otur och en kommunikationsmiss ledde dock till att Insjön fick in ett mål. Halvlek slutade 0-1 till Insjön BK. Vila i halvlek och coachsnack om att vi behöver korta spelet, dvs att avståndet mellan backar och forward behövde minskas. Vi fortsatte att mala i andra halvlek och utjämnade till 1-1 i ett mycket bra PP via Noa. Nu hade vi spelet och Insjön rykte fram i enstaka men farliga anfall. Otur igen, en studsande boll framför mål och en klubba från motståndaren framme, och där var 1-2. Tekning och kort ouppmärksamhet vid ett snabbt skott rakt framifrån ledde till 1-3. Nu höjde vi tempot avsevärt, gick ned på 2 kedjor och pressade i högt läge. Fick en utvisning emot oss, Tobbe, våldsam tackling. Otur, såg inte alls våldsamt ut, men domaren dömer! Vi spelade en bra Box i diamant, höll ut ca 1 minut, och där fick till slut Insjön in ett hyfsat välförtjänt PP-mål. 1-4. 1,5 minut kvar och vi hade någon chans till men inte landar den i mål inte...
Men, spelet var nog det bästa hittills detta år, vi var faktiskt spelmässigt bättre än Insjön BK, trots att de var fler och äldre i snitt. Imorgon väntar Tumba och DIF i den ordningen, och vi hoppas på ett lika bra spel kommande matcher, så kommer det att sluta med seger, och en revansch behövs nu 😳.
P-01 vann B-slutspelet i Spannfod Cup
2015-04-01 10:11

I helgen som gick, 28-29/3 deltog P-01 i Skå IKs turnering Spannfod Cup på Ekerö. Turneringen är avsedd för lag från P-01 div 4, men även duktiga P-02 lag är välkomna. Vi har varit med flera år och turneringen brukar bjuda på jämna och roliga matcher.

  

Den första gruppspelsmatchen spelades mot Hästhagen IF från Nacka. Efter en utmärkt genomförd match lyckades vi stå som segrare med 2-1 efter att ha avgjort precis i slutet.

 

I nästa match väntade arrangörsklubben Skå som också vunnit sin första match. Dessvärre lyste det fina spelet från den första matchen med sin frånvaro. Matchen såg ut som det gjort med jämna mellanrum den här säsongen. Vi kom i målmässigt underläge tidigt, försökte därefter alltför ivrigt komma ikapp och blev ihjälkontrade. Slutresultatet 7-1 till Skå var i överkant, men då man ständigt låter motståndarna komma 3 mot 2 och 2 mot 1 i anfallsspelet rinner siffrorna lätt iväg. 


Innan den tredje matchen mot de svartgula från Solna pratade vi om att undvika att göra samma fel som mot Skå. Alla killarna verkade förstå vad som gällde, men tyvärr hade de glömt bort det när de klev in på planen. Samma visa som i matchen innan. Tidigt underläge, huvudlöst anfallsspel för att komma ikapp och kontring på kontring för motståndarna. Förlusten skrevs till 2-10, som i ärlighetens namn skulle kunna varit större.

 

Tack vare att Hästhagen slog redan klara gruppsegraren Skå i sin sista match slutade vi på 4:e plats i gruppen och fick därmed möta Stäket i den ena semifinalen i B-slutspelet.

 

Inför Stäketmatchen slog ledarstaben sina kanske inte så kloka, men dock huvuden, ihop och kom fram till en matchplan. Vi måste först och främst undvika att släppa in mål. Låter kanske inte så kul och kanske till och med lite destruktivt, men det fungerade över förväntan. Vi sa till killarna innan match att om vi säkrar hemåt och inte ger motståndarna några ytor, så kommer de att bli frustrerade och vi kommer också att få våra målchanser. Såg vi bara till att ta vara på dem skulle det gå bra. Den här gången lyssnade kilarna och gjorde dessutom som vi sa. Ett mycket disciplinerat försvarsspel gav inte Stäket mycket utrymme och när vi dessutom tog vara på flera av våra målchanser stod vi som segrare med 3-0.


I B-finalen väntade våra kompisar från gruppen, Hästhagen IF, som i sin semifinal slagit Sickla P-02. Vi dominerade första halvlek, men låg ändå under med 1-2 i paus efter att ha släppt in 2 mål de sista minuterna.  I andra halvlek följdes lagen åt till 4-4 innan vi drog ifrån och vann till slut med 8-4. Samma taktik som i semifinalen fungerade utmärkt igen. Visserligen 4 insläppta mål, men tre av dem kom i numerärt underläge.

 

Sammanfattningsvis en mycket lyckad turnering där vi väl har fått inse att vi är bättre lämpade att spela lite defensivt och avvaktande än att ägna oss åt en hejdlös offensiv.


Till sist en stor eloge till Hästhagens killar. Trots förlust mot oss i slutminuterna i gruppspelet och sedan i B-finalen visade de inte några som helst sura miner utan gratulerade oss till vinsten och till att ha spelat bra. Ett riktigt föredömligt uppträdande.

 

Sven-Erik Adolfsson

Serieindelning 2014/15 för P-01
2014-07-24 08:25

Så här ser våra serier ut säsongen 2014/15. *Betyder att vi hade laget i fråga i någon av serierna förra säsongen.


P134A

Danderyds SK (B)*

IK Frej Täby*

Rotebro IS IBK (A)

Sigtuna IF

Täby FC (D)*

Töjnan IBK (B)

Vallentuna IBK (B)*

Vaxholms IF*

Åkersberga IBF (C)*


P134C

AIK IBF (B)

Bele Barkarby (B)

Djurgårdens IF (B)

Ekerö IK (C)

Hammarby IF IBF (B)

Hässelby SK IBK (D)

Mälarhöjdens IK

Rotebro IS IBK (B)

Ängby IF (B)Storvreta Cup för P-01 - Referat från gruppspelet
2014-01-05 11:35

Om det bland åskådarna på våra tre gruppspelsmatcher i årets Storvreta Cup fanns någon filosofiskt intresserad fick denne någon många uppslag till förhoppningsvis intressanta diskussioner och tankegångar. Bland annat kan han eller hon fundera över hur i hela friden vi bara fick med oss två poäng från de tre gruppspelsmatcherna. Med normal utdelning på de målchanser vi skapade borde det varit 6 poäng eller t.o.m. fler. En annan sak att begrunda är varför motståndarna får sina mål så mycket enklare än vi. Ett typexempel är matchen mot Linköping. De fick sitt mål genom att lägga in bollen på kassen där den studsade på en fot och in i mål. Vi var tvungna att skapa minst ett halvdussin klara chanser innan bolluslingen ville in i motståndarmålet.

 

Hur som helst har vi spelat bra, även om poängskörden varit mager, och det finns alla chanser att vinna ett par matcher i B-slutspelet. !6-delsfinalen spelas 15.35 i Wattholmaskolan mot Gluggens IF från Söderhamn.

 

Resultat i gruppspelet

Älta - Rotebro 4-3 (2-2)

Målskyttar: Viktor (ua), William K (Rasmus) och Rasmus (Tobias)

 

Linköping - Rotebro 1-1 (1-0)

Målskytt: Linus K (ua)

 

Rotebro - Askersund 2-2 (0-2)

Målskyttar: Pontus E (Lukas J) och Tobias (ua)

 

Sven-Erik Adolfsson

 

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Innebandyklubb, 25/09 12:44 
Rotebro IS Innebandyklubb, 29/08 14:44 
Rotebro IS Innebandyklubb, 28/08 11:17 
Rotebro IS Innebandyklubb, 14/06 11:00 
Rotebro IS Innebandyklubb, 06/06 20:44 
Rotebro IS Innebandyklubb, 23/05 19:00 
 
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
Sponsorer
Övriga partners
Stöd RIS IBK via: