SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Rotebro IS IBK
6 - 4
Jakobsbergs IBF
Rotebro IS IBK6 - 4Jakobsbergs IBF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 22 september, 19:30
Plats:Rotebrohallen (Nya)
Serie:Herrar Div 1 Östra Svealand   Tabell >>
Samling:18:00
Seger i seriepremiären
2017-09-26 09:00
Alexander Rönnlund Foto: Kjelle Svensson http://viksjofoto.se/
Äntligen var det dags för premiär efter en lång försäsong. Många hade letat sig ner till Rotebrohallen denna kväll och bidrog till en härlig stämning. 
Matchen i sig var hård och stundtals ganska ful vilket bidrog till att det kanske inte var den roligaste matchen någonsin för publiken. 
Men en seger är alltid en seger och det är en skön start på säsongen. 
Period 1
Rotebro fick en flygande start när Mildenberger efter 1.51 in i matchen skjuter ett stenhårt skott rätt upp i krysset i ett tidigt powerplay. 
Sprudlande av energi så fortsätter Rotan att trumma på och strax därefter gör man även 2-0, Wille Linder styr in en projektil från Anders Lundin. 
Nu vaknar Jakan till, tar över matchbilden kommande tio minuter och lyckas kvittera till 2-2. 
Marcus Blomdahl håller sig framme på en retur och Rotan tar återigen ledningen. Sent i första perioden presenterar sig Alexander Rönnlund för sin nya hemmapublik och Rotan går till periodvila med ledning 4-2.

Period 2
En period som kan sammanfattas med att domarna tappade matchen helt, där billiga utvisningar blåses samtidigt som väldigt hårda situationen släpps. Spelarna ser förvirrade ut och det blir mycket special teams för båda lagen. Alexander Rönnlund gör sitt andra för dagen i spel 4v3. 
Mitt i perioden kvitterar Jakan och perioden slutar 1-1

Period 3
Rotan spelar disciplinerat i egen zon och spelet är jämt men tillslut utför Rotan en kvick omställning där Flygar petar in den i öppet mål efter en fin macka från sin radar partner Mellqvist. 
Slutet av matchen blir grinig där det tas strypgrepp, huggs av klubbor och allmänt hårt spel framför Agge i mål. Jakan petar in ett slumpmål med 20 sekunder kvar och slutresultatet skrivs till 6-4. 
Rotan kom inte upp i den nivå man hade hoppats på, mycket för att Jakan gör en bra match men Rotan ser inte särskilt samspelta ut efter en försäsong som ryckts sönder av sjukdomar och skador.  
3 poäng är alltid 3 poäng men spelet behöver bli bättre redan i nästa omgång då tuffast möjliga motstånd väntar. 

Tack till våran fina publik som stöttade på plats denna premiärfredag, det var inte många tomma platser i Nya Rotebrohallen.
Nästa hemmamatch är redan på lördag 30/9 då Rosersberg kommer på besök, då spelas matchen i Sollentuna Sim & Sporthall kl 16.00.

Resultat: 6-4 (4-2, 1-1, 1-1)
Skott på mål: 20-24 (9-7, 6-8, 5-9)
Publik: 150 i Nya Rotebrohallen

<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
Sponsorer
Övriga partners
Stöd RIS IBK via: