SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Järfälla IBK
10 - 4
Rotebro IS IBK
Järfälla IBK10 - 4Rotebro IS IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 mars, 14:30
Plats:Jakobsbergs Sporthall
Serie:Kval till Allsv Herr Play Off 1F   Tabell >>
Samling:13:00
Förlust efter svag sista period
2018-03-18 13:00
Foto: Kjelle Svensson http://viksjofoto.se/
Det blev förlust i den första matchen i bäst av tre mot Järfälla. 
Efter en sömnig första period så tog Rotebro över matchen helt och hållet i andra period men ett par individuella misstag gjorde att Järfälla ändå klev in med ledning inför sista perioden. 
Det momentumet blev för jobbigt att vända och Järfälla drog ifrån sista fem minuterna av matchen. 
Järfälla startar matchen starkt och tar tidigt ledningen. Rotebro kommer inte upp i nivå och står på hälarna. När Järfälla gör 3-0 så händer något och man bestämmer sig för att ta tag i spelet. Detta medför en reducering av Patrik Edgren innan periodslutet.

Rotebro kommer ut med ett helt annat driv i andra perioden och tar tag i taktpinnen och rätt snart så har man kvitterat matchen efter mål från Rönnlund och William Linder. 
Det dröjer inte länge förrän Rönnlund också ger Rotan ledningen på ett fint inbryt från vänsterkanten. 
I slutet av andra perioden så bjuder Rotan på två otroligt enkla misstag som Järfälla utnyttjar och trots att man knappt har haft några chanser i andra perioden så leder man ändå inför slutakten. 

Det psykologiska att Järfälla leder i starten av tredje verkar ha tagit hårt på Rotan som ser bleka och lyckas inte skapa för många heta chanser. Samtidigt som Järfälla försvarar sig väl.
När Rotan väljer att kliva fram å pressa med fem minuter kvar för att nå en kvittering så utnyttjar hemmalaget det skoningslöst och gör fyra snabba mål och matchen är över. 
Returen och match två spelas på hemmaplan i Sollentuna Sim & Sporthall på onsdag.

Resultat: 10-4 (3-1, 2-3, 5-0)
Skott på mål: 25-19 (6-4, 7-8, 12-7)
Publik: 503 i Jakobsbergs Sporthall

Kul att så många rotebroare kom till hallen och stöttade! Vi hoppas att vi blir många nu på onsdag då laget spelar för att hålla säsongen vid liv och behöver allt stöd!

Följande matcher återstår i playoff 1:
Rotebro-Järfälla Onsdag 21/3 kl 19.30
Ev match 3 Järfälla-Rotebro Lördag 24/3 kl 14.30

<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
Sponsorer
Övriga partners
Stöd RIS IBK via: