Roger Östergren blir tränare för Djurgårdens herrlag
2021-05-05 08:49

Tränaren för Rotebros herrlag, Roger Östergren, blir ny tränare för Djurgårdens herrlag. DIF är klara för spel i högsta serien, SSL, under kommande säsong.

”Det är jättetråkigt att Roger lämnar men vi förstår att detta är ett erbjudande han inte kan motstå och vi är glada för Rogers skull", säger Marie Lienzén, kassör. ”Roger har gjort ett fantastiskt jobb för klubben under många år, för herrlagets framgångsrika resa upp genom divisionerna men även inom andra delar av verksamheten som tränare i ett av pojklagen och som förebild och föreläsare för ungdomslagen. Vi önskar honom stort lycka till i sin nya roll som tränare för ett lag i den allra högsta serien.”

”Det är med blandade känslor jag lämnar uppdraget som tränare för Rotans herrlag", säger Roger Östergren. ”Jag har varit i klubben i tio år och har trivts otroligt bra. Med det nuvarande unga och hungriga herrlaget ser jag dessutom en större potential än på länge. Men ibland dyker möjligheter upp man inte kan tacka nej till. Jag kommer att finnas kvar i klubben som tränare för P11 och jag kommer att dyka upp i hallen för att se så många matcher jag kan.”

Arbetet med att hitta en ersättare för Roger har inletts. Till dess att en ny tränare är på plats sköts herrlagets träningar av sportchef Felix Eklund tillsammans med ass tränare Mårten Storm.

Årsmöte 2 juni - välkommen med din motion
2021-05-03 11:42

Klubbens årsmöte 2021 kommer att äga rum onsdagen den 2 juni på Sollentuna golfklubb. Officiell kallelse till mötet kommer, men vi vill redan nu ha ditt förslag på hur vår verksamhet kan utvecklas.

Till årsmötet vill styrelsen gärna ha in förslag på saker som du som medlem tycker att vi kan utveckla och förbättra. Beskriv gärna förslaget så att det tydligt framgår vad som ska uppnås och på vilket sätt.

Enligt föreningens stadgar ska dessa förslag inkomma senast fyra veckor innan årsmötet, enligt aktuell paragraf nedan.

16 § Förslag till ärenden att behandlas av årsmötet

Såväl medlem som styrelsen får avge förslag att behandlas av årsmötet.

Förslag från medlem skall vara styrelsen tillhanda senast fyra veckor före årsmötet. Styrelsen skall till

årsmötet avge skriftligt yttrande över förslaget.

Senast fyra veckor innan mötet är nu på onsdag den 5 maj. Skicka ditt förslag till kansli@risibk.se och ange i rubriken "Förslag till årsmötet".

En kallelse med mer information om mötet samt dagordning annonseras på hemsidan senast tre veckor innan årsmötet, dvs den 12 maj.

/Styrelsen

Sommarcamp 14-17 juni – om rekommendationerna ändras
2021-04-30 14:18

Eftersom rekommendationen nu är att inte arrangera cuper & läger så vet vi inte om vi kommer att kunna arrangera sommarcamp i år, men vi hoppas!

Om arrangemang tillåts så räknar vi med att köra vår populära Sommarcamp vecka 24, 14-17 juni. Vi lägger upp anmälan när vi vet att vi kan genomföra dagarna. Alla våra spelare födda 2006-2013 är välkomna!

Det kommer att vara 4 dagar fulla med innebandy i båda våra Rotebrohallar, måndag 14 juni till torsdag 17 juni, mellan 09:00-16:00.

Vill du vara med och vidareutveckla en framgångsrik förening?
2021-04-25 16:17

Rotebro innebandy har de senaste åren haft en mycket bra utveckling. Vi har flyttat fram positionerna inom ledarutbildning, värdegrundsarbete, jämställdhet och samverkan med andra klubbar för att nämna några områden. Och vi strävar hela tiden vidare. Varje säsong väljer vi några områden som vi fokuserar på lite extra. Den här säsongen inledde vi arbetet med bland annat organisation och roller samt ledarfilosofi innan pandemin kom emellan. Så vi kavlar upp ärmarna igen nästa säsong. Det är inte för inte som Stockholms innebandyförbund utsåg oss till Årets innebandyförening 2019.

Vår vision lyder ”Att vara det självklara valet i norra Stockholm genom att vara ledande i innebandyutveckling av spelare och ledare på alla nivåer”.

Nu söker vi dig som vill bidra till att uppnå den. I samband med årsmötet i början av juni kommer vi att få en vakans i styrelsen. Så du som är ledare, spelare, förälder eller annan anhörig och som vill bidra till att ytterligare utveckla en redan framgångsrik förening – hör av dig. I styrelsen behövs alla former av kompetenser och man har stor frihet att driva de frågor man tycker är viktiga. Vi har riktigt trevligt och man lägger själv sitt engagemang på den nivå som man vill och mäktar med.

Du som är intresserad, eller har tips på någon du tror är det, hör av dig till valberedningen. Det går också bra att kontakta någon i styrelsen om du har frågor om arbetet.

Vi ser fram emot att välkomna en ny kollega!

/Valberedningen
Carl-Johan Pott, 076-108 93 45

Innebandy för barn födda 2015
2021-04-22 12:55
I maj startar vi i Rotebro innebandy träningen för tjejer och killar födda 2015 som vill spela innebandy. Dag och tid är ännu inte beslutat, det återkommer vi om.
RIS IBK är en breddklubb som lägger stor vikt vid att ha roligt med idrotten och att alla ska få vara med på sina villkor. 2019 blev vi utsedda till Årets innebandyförening i Stockholm (och nominerade till Årets barn- och ungdomsförening).
Anmäl ditt barn i länken nedan.
Välkommen!
Anmälan till Virtuella Rotebroloppet 2021 är öppen
2021-04-19 08:35
Rotebroloppet ställer om 2021 och öppnar upp anmälan för Virtuella Rotebroloppet.

Arrangörsgruppen kommer att märka upp alla sträckor så att du kan komma och springa med familj eller vänner när det passar dig under perioden 1-16:e maj. Tänk på att visa hänsyn och håll vettig distans om många andra springer samma tid som du.

Är du inte redan anmäld kan du anmäla dig här;

Hade du redan anmält dig och/eller barnen till 2020 års lopp har du fått information per e-mail med instruktion för att flytta barnen till årets virtuella varianter.

Vid frågor nås vi i arrangörsgruppen på;

Vi ses i löparspåren

/Arrangörsgruppen