Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nu kan du söka innebandyinriktningen på VNG!
2020-11-09 13:00
Sedan höstterminen 2019 driver föreningen i samarbete med Väsby nya gymnasium en lokal idrottsutbildning inom innebandy. Skolan har sedan dess fortsatt satsa på idrottsprofilerna och till hösten finns fem olika NIU- och LIU-inriktningar. Visionen är att erbjuda Stockholms bästa innebandyutbildning för ambitiösa spelare som vill kombinera gymnasiestudierna med en satsning på sin idrott. 
Eleverna har fyra innebandypass på skoltid varje vecka där de utbildas för att kunna göra en medveten och hållbar satsning mot sina mål. 

20/1 19:00 hålls en informationsträff för intresserade elever och föräldrar i nya Rotebrohallen där utbildningens upplägg presenteras i sin helhet. Anmälan till denna träff görs via mail till Mårten Storm. (marten.storm@edu.upplandsvasby.se). 

Ta chansen att få en gedigen idrottsutbildning på ett gymnasium med idrott i fokus. 

Vid frågor kontakta Mårten Storm 
073 626 74 52 
marten.storm@edu.upplandsvasby.se
Tillfälliga regler för träning och matcher maa ökad smittspridning
2020-10-31 11:40

Med anledning av de skärpta allmänna råden i Stockholm från och med i torsdags till och med 19 november utifrån den ökande smittspridningen av Covid-19 har Stockholms Innebandyförbund i dialog med Svenska Innebandyförbundet tagit beslut om vilka konsekvenser detta får för innebandyn i Stockholm. Följande gäller därför för träning och matcher från och med  29 oktober till och med 19 november:

  • Samtliga seriematcher skjuts upp.
  • Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas. (Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre)
  • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta som vanligt. Deltagare i träning måste vara extra försiktiga genom att undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom.
  • Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och undvika att åka kollektivtrafik till träningen.

Eftersom inga matcher kommer att spelas kommer följdaktligen fiket i nya hallen att hållas stängt. Vi kommer inte heller att bedriva någon försäljning av Bingolotter vid Coop under den här perioden. Reviderade scheman för dessa båda aktiviteter kommer att skickas ut när de striktare restriktionerna dras tillbaka.


Det är tråkigt att än en gång behöva ställa in träning och matcher men vi måste fortsatt göra allt vi kan för att vända den negativa trenden med ökad smittspridning. Dessa regler gäller alltså t o m 19 november, därefter kommer de att förlängas eller tas bort beroende på hur läget är. Vi återkommer med ny information så snart vi får någon. Om du som medlem har frågor är du välkommen att kontakta lagets ledare eller någon av oss i styrelsen.


Hälsningar

Styrelsen

Info från styrelsens arbete
2020-10-14 10:51

Tisdagen den 6 oktober samlades styrelsen för säsongens tredje möte. En stor del av mötet ägnades åt att diskutera ett mer proaktivt arbete för att hitta sponsorer. Mer information om detta kommer att komma under hösten och då hoppas vi på er hjälp med att sprida möjligheten för företag och privatpersoner att stötta föreningen. Stödet från sponsorer blir extra viktigt i dessa tider då vi inte kan få in lika mycket intäkter på ex fik och matcher.


På agendan var också möjligheten att filma och streama matcher nu då publik inte tillåts. Styrelsen utvärderar i nuläget ett par olika streamingtjänster och kommer inom kort att komma ut med en rekommendation och mer information om hur lagen kan gå tillväga.


Vi diskuterade också möjligheten att testa att ha publik på herr- och damlagets matcher. Herrar div 1 lyder under Svenska innebandyförbundet som tillåter publik, och de flesta lag som herrlaget möter har publik på sina matcher, varför herrlaget också gärna vill ha det. Styrelsen beslöt att testa i enlighet med rådande rekommendationer och utvärdera utfallet.

 

Sist men inte minst vill vi tipsa om att vi kör Höstcamp på höstlovet, vecka 44, för barn födda 2005-2011. Begränsat antal platser, så vänta inte med att anmäla era barn!

 

Hälsningar Calle, Marie, Joakim, Simon, Åsa, Jenny, Fredrik, Teo och Maria

Äntligen seriestart!
2020-09-30 09:23
I helgen som gick var det äntligen start för seriespelet. Förutsättningarna ser förstås lite annorlunda ut än normalt på grund av Corona-pandemin där vi bland annat tvingas spela utan publik, men vi får iallafall spela.

För klubbens pojkar födda 2011 var det dessutom premiär för seriespel på stor plan, vilket såklart var extra spännande. Vi pratade lite med en av killarna i P11, Ruben Thunqvist, om vad han tyckte om att spela. 

Hej Ruben, hur kändes det att spela match med fem utespelare på stor plan?
- Bra! Jag tycker det är väldigt kul. 
Vad är det för skillnad jämfört med att spela på liten plan?
- Man blir mer trött, för det är mer yta att springa på.
Tycker du att ni gjorde en bra match? 
- Jag tycker att vi spelade bra. Vi passade bra. 
Vad är det som är roligt med innebandy?
- Att göra mål. 
Vilken sport tycker du är roligast?
- Jag gillar innebandy och fotboll lika mycket. 

Vi tackar Ruben för intervjun och önskar P11 och alla andra lag stort lycka till med spelet under säsongen.
Herrlaget
JB tillbaka i Rotebro!
2020-09-25 19:00, Herrlaget
#27 Niclas Johansson Bräck
Vi är väldigt glada att kunna presentera ett sent och fint nyförvärv inför premiären. 
Rotebrosonen Niclas Johansson Bräck är tillbaka i Rotebrotröjan!
"JB" behöver kanske ingen presentation men han är fostrad i Rotan och med en stark juniorkarriär där HJ nådde sina hittills högsta nivåer var han en viktig spelare som kapten. 
Det tog honom upp i herrlaget där han var med på resan till Allsvenskan. Efter den sejouren så ville han prova lyckan på högsta nivå i Sirius för att sedan spela en säsong i AIK.
JB gör sin återkomst i seriepremiären mot Balrog.
Årets utbildningsvecka inledd
2020-09-07 21:23
Idag inleddes årets utbildningsvecka för föreningens ledare. Ett knappt 20-tal ledare gick grundutbildningen och på onsdag-torsdag kommer lika många att gå en teoretisk och praktisk utbildning på röd nivå. I år är även våra tränarkollegor från Töjnan och Silverdal inbjudna som ett led i ett utökat samarbete mellan klubbarna. 
Nyheter från våra lag
Herrlaget, 08/10 13:33 
Herrlaget, 25/09 19:00 
Herrlaget, 25/09 09:00 
P05, 02/09 13:16 
Damlaget, 20/08 19:13 
 
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
Sponsorer
Övriga partners
Stöd RIS IBK via: