Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Uppdaterad information maa Corona-viruset
2020-03-27 13:02

Enligt den information vi skickade för två veckor sedan hade styrelsen, med anledning av den rådande spridningen av Corona-viruset, fattat beslutet att ställa in alla inomhusträningar till och med nu på söndag, den 29 mars. Som läget har utvecklat sig sen dess, med en eskalering av antalet smittade i Stockholmsområdet de senaste dagarna, bestämde vi igår att förlänga det uppehållet. Det nuvarande beslutet omfattar inställda inomhusträningar till och med annandag påsk, måndagen den 13 april.


Det här är ett svårt beslut att fatta. Vi vet att många spelare är sugna på att träna inomhus med klubba och boll. Men som läget är just nu, och för att inte riskera våra medlemmars och deras närståendes hälsa, är det vår bedömning att det här är det bästa beslutet.


Folkhälsomyndighetens rekommendationer är att fortsätta att träna men att, bland annat, försöka undvika moment som innebär närkontakt och att träna utomhus eftersom det innebär betydligt mindre smittspridningsrisk. Vi vet att många lag tränar utomhus, vilket är jättebra.


Vi önskar alla en skön påskledighet och hoppas innerligt att situationen är sådan att vi kan riva upp det här beslutet efter helgerna.


Hälsningar

Styrelsen

Vill du vara med och utveckla Rotebro IBK?
2020-03-24 11:37

Trots den märkliga och oroande situation vi befinner oss i just nu kommer vardagen att återgå till det normala vad det lider och det kan därför också vara på sin plats att lyfta blicken och se framåt.


Rotebro innebandy är för närvarande inne i en mycket bra period. Pga ett flerårigt strategiskt arbete med att bygga en bra organisation och struktur har vi flyt i verksamheten och en god tillväxt. Så pass bra att klubben blev utsedd till Årets innebandyförening 2019 av Stockholms innebandyförbund. Det innebär dock inte att vi slår oss till ro. Tvärtom. Vi ser det som ett kvitto på att vi är på rätt väg och sporrar oss att jobba ännu mer. Och nu behöver vi fler engagerade medlemmar i styrelsen som vill vara med i det arbetet. Valet av nya ledamöter till styrelsen sker på årsmötet, som är planerat till början av juni.


Vi söker dig som är ledare, spelare, förälder eller annan anhörig. I styrelsen behövs olika kompetenser så oavsett erfarenhet finns det en roll för dig. Eftersom alla jobbar tillsammans och fördelar arbetet både inom och utanför styrelsen är den enskilda insatsen inte särskilt betungande. Det är ett ideellt arbete och alla bidrar på det sätt man har möjlighet till i olika perioder.

 

Man har stor frihet i att driva de frågor man själv tycker är viktiga. Utöver det rent idrottsliga jobbar styrelsen med värdegrund, jämställdhet, kommunikation, utbildning, samverkan med andra klubbar, föreningsutveckling, sponsorsamarbeten mm. Det viktigaste är att man har ett intresse för barn och idrott. I styrelsen får du jobba med ett engagerat och trevligt gäng där du förutom att bidra i arbetet också själv kommer kunna utvecklas.

 

Du som har intresse av att engagera dig lite mer i föreningen, eller har tips på någon du tror skulle passa bra in, är varmt välkommen att höra av dig till någon av oss i valberedningen, Det går också bra att kontakta ordförande Maria Rignér, 070‑422 86 33, eller någon av de övriga i styrelsen om du har frågor kring själva styrelsearbetet. 

 

Välkommen med din intresseanmälan!

 

/Linnéa Brehme och Marie Numell

 

linneabrehme4@gmail.com

070-543 97 51

 

m.numell@gmail.com
073-433 39 98

Panta dina burkar och flaskor på ICA Maxi Häggvik
2020-03-18 15:41
ICA Maxi i Häggvik är vår nya stora sponsor i Föreningen

Genom vårt samarbete med ICA Maxi Häggvik kan du som medlem stötta verksamheten ekonomisk genom att skänka din pant.

När och om du pantar dina burkar- och flaskor på ICA Maxi i Häggvik kan du nu välja att dela med dig av  panten till vår föreningen Rotebro IBK

Vill man göra detta väljer man att trycka på den gula gåvoknappen och bläddra bland föreningarna. Rotebro IBK finns lite längre ner i listan(på sidan 2).

Vi kommer att uppdatera er medlemmar löpande hur mycket pengar vi får in till föreningen

Panta Mera

Styrelsen

Mycket viktig info gällande Corona-viruset
2020-03-13 15:59
Alla innebandyföreningar i Stockholm har idag fått information från Stockholms innebandyförbund med anledning av den senaste utvecklingen gällande Coronaviruset, covid-19, som numera klassas som samhällsfarlig sjukdom. För att förhindra att bidra till ytterligare smittspridning har förbundet fattat beslutet att samtliga resterande matcher i seriespel samt kval och slutspel som administreras av Stockholms innebandyförbund ställs in med omedelbar verkan, dvs från och med idag den 13 mars. Beslutet omfattar även Knatteligan och cuper fram till den 30 april 2020.  Deras rekommendation är också att avstå från att spela andra innebandymatcher under denna period, och de ställer även in planerade utbildningar till och med den 27/3.

De eventuella konsekvenser som det här får gällande tävlingsverksamheten, dvs placeringar i tabell samt kvalspel kommer StIBF:s tävlingskommitté återkomma med inom kort.

För oss i Rotebro IBK innebär detta alltså att inga fler matcher som administreras av Stockholmsdistriktet kommer att spelas under den här säsongen. Det är såklart trist i sig, men vi i styrelsen har full förståelse för förbundets beslut och vi ställer oss helhjärtat bakom. Hur roligt det än är med idrott och innebandy är inget viktigare än hälsan.

Vad gäller frågan om fortsatta träningar och andra föreningsaktiviteter hänvisar förbundet till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och överlåter beslutet till varje enskild förening att fatta beslutet om man ska låta träningarna pågå som vanligt eller inte. 

Vi i Rotebros IBKs styrelse har, efter en hel del diskussioner, valt att ta det säkra framför det osäkra och fattat beslutet att även alla träningar inomhus ställs in med omedelbar verkan och fram till och med den 29 mars. Det är inget lätt beslut, men när smittspridningen nu ser ut om den gör, gör vi bedömningen att det är det bästa beslutet för att göra vad vi kan för att förhindra att den förvärras ytterligare. Vi uppmuntrar däremot till utomhus träning i den form som passar laget. 

Det här innebär att även all kafétjänstgöring i nya hallen och försäljningen av Bingolotter vid Coop ställs in. Vad gäller Påskcampen 6-8 april kommer vi att återkomma. 

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta ledarna i ditt lag eller någon av oss i styrelsen.

Bästa hälsningar
Styrelsen
Herrlaget
UPPDATERING: MATCHEN INSTÄLLD
2020-03-11 16:00, Herrlaget

Med anledning av coronaviruset har förbundet kommit med nya direktiv där de har beslutat att serievinnaren i H1 kommer gå upp till allsvenskan och samtidigt meddelade de att matcher som saknade betydelse för tabellen kunde ställas in om båda lagen var överens om det. I och med att TT inte kan vinna serien samtidigt som vi klarat kontraktet. Så har vi tillsammans med TT beslutat att inte spela matchen imorgon och meddelat förbundet om detta.

Det innebär att seriespelet är slut för denna säsong.

Stort tack till alla som stöttat herrarna hemma såväl som borta iår!

Säkra tröja från Rotebroloppet - Anmäl dig innan 31/3
2020-03-10 09:14

Säkerställ årets tröja från Rotebroloppet genom att anmäla dig innan 31/3 då ordinarie anmälan stänger. Vi tar emot efteranmälningar på tävlingsdagen den 1:a maj, men kan inte garantera tröjor för anmälningar gjorda efter 31/3.

 

Rotebroloppet arrangeras 2020 för tredje gången och loppet är öppet för alla. Den 1 maj så förvandlas området kring Gillbo Ängar i Rotebro till en stor löparfest. Under dagen kommer stora som små löpare att utmana sig själva och tävla mot andra. 

 

Vi hoppas att se många lag utmana varandra i Rotebrostafetten som i år är en stafett för alla åldrar med möjlighet att tävla mot eller med lagkamraterna. Eller varför inte utmana föräldrarna eller ledarna i era lag?

 

På de långa distanserna kommer vi i år att testa en ny leverantör med tidtagning och eftertraktade resultatlistor. Ungdomsloppen kommer fortsatt ha segrare och Knatteloppet fokus på deltagande och rörelseglädje.  

 

Rotebroloppet        4km 

Rotebroloppet        8km

Ungdomsloppet      1500m (födda 2008-2013)

Knatteloppet          400m

Rotebrostafetten    4 x 1500m

 

Allt detta kommer ske till en stor publik som peppar och hejar fram löparna. Det kommer bli en dag att minnas! Så även om ni inte tänker tävla hoppas vi att ni kommer ner och hejar. Blir ni hungriga serverar fiket fin-chark från Percys eller så värmer ni er med kaffe och snacks.

 

Anmäl er innan den 31/3 för att säkra årets tröja från Rotebroloppet

www.tinyurl.com/rotebroloppet

Rotebroloppet finns på Facebook & Instagram, följ @rotebroloppet där för uppdateringar om loppet
Preliminära starttider för årets lopp

 

Välkomna!
Nyheter från våra lag
 
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
Sponsorer
Övriga partners
Stöd RIS IBK via: