SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro Herrar Div 4
Startade upp säsongen 2014/2015 för att ge våra äldre juniorer chansen att utvecklas mot seniormotstånd samt att bli ett bra mellansteg mellan juniorverksamhet och Herrlaget.

Under den första säsongen gick laget obesegrade genom division 5 och kvalificerade för division 4. I division 4 kom laget tvåa i serien och tog sig vidare via kval till division 3 inför säsongen 2016/17.

Ledare för laget är:
Roger Östergren
Lars Bergfeldt
Felix Eklund
6-4 Förlust för B-laget
2016-10-16 12:30
Hallonbergshallen en lördag i oktober är ingen höjdare. Kanske norra Stockholms sämsta hall och Sundbyberg stod för motståndet i herrarnas division 3. 

Rotebros B-lag har inlett säsongen med 1 förlust och en vinst. Det blev en säsongens andra förlust i denna match där för många individuella misstag blev avgörande. 

Vikman bjuder på godis efter 3 minuter på sin vänsterkant och drar sin gubbe innan han sätter 0-1 för Rotebro. Sundbyberg kvitterar i powerplay då Elias Jansson blivit utvisad två minuter för hög klubba. Onödig utvisning och en start på mycket onödigt slarv. 
Sundbyberg tar sedan ledningen i boxplay när deras snabbe Daniel Eriksson snor bollen av vår point och gör 2-1. 
Sundbyberg hinner också med att göra 1-3 innan periodpausens slut. Rotebros uppspel är flera gånger under all kritik då vi slår bort bollen på mittplan. Det straffar sig i div.3

Efter ett rejält snack i första periodpausen så är vi taggade inför den andra perioden. Vi vill hitta tillbaka till början av matchen och inte ge bort bollen så mycket som vi gjorde. Det första som händer är dock ett hjärnsläpp deluxe när vi slår bort bollen rakt på motståndarnas forwards och 4-1 ett faktum. Vi krigar oss tillbaka från underläget och när vi håller i bollen så skapar inte Sundbyberg någonting i uppställt spel. Staffan Marmenlind och Sebastian Hellqvist gör varsitt mål kort inpå varandra i den andra delen av perioden och 4-3 underläge inför den tredje perioden. 

Sebastian Hellqvist åker på en löjlig utvisning i början på perioden men vi klarar boxplay. Tyvärr åker vi på en till kontring bakåt 3 minuter senare och 5-3 till Sundbybergs fördel. Båda lagen drabbas av varsin utvisning i den tredje perioden och Jonathan Holmberg reducerar till 5-4 i spel 4 mot 4 med fyra minuter kvar av matchen. 

Med två minuter kvar bestämmer sig domaren för att visa ut Sebastian Hellqvist två minuter för spelförstörelse när han råkar kliva på bollen vid ett frislag. Vi rycker keepern i slutet för att spela 5 mot 5 och försöka nå en kvittering men individuellt misstag och 6-4 i tom bur var spiken i kistan och slutresultatet för dagen. 

Individuella misstag helt avgörande denna match. Men nu räcker det med onödiga förluster, vi gnuggar vidare. 


Gustav Lindström 0+2
Daniel Vikman 1+0
Staffan Marmenlind 1+0
Jonathan Holmberg 1+0
Sebastian Hellqvist 1+0
Andreas Engstrand 0+1
Tobias Malmberg 0+1

Sebastian Hellqvist 4 min utv
Staffan Marmenlind 2 min utv
Elias Jansson Busch 2 min utv
Seger i Sollentunaderbyt!
2016-10-08 23:48
Efter förlust i premiären i H3an mot Täby borta var det nu dags för hemmapremiär och Sollentunaderby mot Turebergs IF. Ett laddat Rotebro studsade tillbaka och det blev tillslut tre härliga pinnar för Rotebro Ungdom. 

Marcus Blomdahl hade show denna lördag och gjorde 1-0 till Rotebro efter endast 40 sekunder. Snurr bakom kassen och köksvägen för "magi-mago” som visade vägen direkt. 

Tureberg kvitterar elva minuter senare men Rotebro svarar direkt med en strumprullare från halvplan signerat Jonathan Holmberg. Trafik framför mål och 2-1 ledning. 

Tureberg kvitterar till 2-2 innan pausvilan. I pausen styr Bobby upp Rotebros taktik och vi lägger en press på Turebergs backar som de inte kan hantera. I den andra perioden vinner vi bollen högre upp i banan och kontrar på Tureberg. Vi vinner andra perioden starkt med 3-0 efter mål från Sebbe Hellqvist, Marcus Blomdahl och Gurkan. 

 I den tredje perioden spelar Rotebro smart. Håller i bollen, korta byten och hjälper Rikard Roos mellan stolparna. Tureberg reducerar till 5-3 genom Björn Siljedahl men de kommer inte närmare och Rotebro vinner matchen men 5-3

Vi gör det vi ska framåt. Förstalinan med Blomdahl, Gurkan och Sebbe H levererar fyra av fem mål idag och gör det riktigt bra. Marcus Blomdahls smekning till pass fram Gurkans mål var en höjdpunkt i matchen. 

Nu blickar vi framåt, Forza Rotan!

periodresultat (2-2) (3-0) (0-1) 5-3

Marcus Blomdahl 2+1
Sebastian Hellqvist 1+1
Gustav Lindström 1+0
Jonathan Holmberg 1+0
Zackarias Bolander 0+1
Torsk i premiären
2016-09-26 14:17
Grindtorpshallen och Täby FC Ungdom stod för motståndet i Säsongspremiären för Rotebros B-lag som i år innehåller en blandning av juniorer, B-lagsspelare och ett fåtal spelare från A-laget. 

Rotebro började matchen med fart och fantasi framåt men svagt passivt försvarsspel. Täby tar ledningen med två mål innan Rotebro får utdelning då Ludvig Leifman vispar in reduceringen 1-2. Täby gör dock mål igen men Andreas Eldh spelar fram William Linder som gör 2-3 innan första periodens slut. 

Andreas Eldh bjuder på innebandygodis och snurrar upp försvaret och kvitterar till 3-3 efter fem minuter i mittenperioden. en period som Rotebro dominerar i 15 minuter då vi fått ordning på försvarsspelet där bland annat Zacke storspelar med och utan boll. Trots den starka perioden sluter den 2-2 och resultatet 5-4 till Täbys fördel inför sista perioden där allt skall avgöras. Tyvärr gör Täby 6-4 i början på perioden och de blir tungt för Rotebro som inte får utdelning framåt och gör en del individuella misstag. 

Matchen slutar 6-4 och givetvis tungt då samtliga kände att vi var det bättre laget och målen vi släpper in är till störst del egna bolltapp och generellt slarv över hela banan. 

periodresultat (3-2) (2-2) (1-0) 6-4

Andreas Eldh 1+1
Ludvig Leifman 1+1
Andreas Engstrand 1+0
William Linder 1+0
Zackarias Bolander 0+1

Elias Jansson Busch 2 min utv
Tobias Malmberg 2 min utv
Marcus Strindhammar går till Arlanda
2016-07-26 12:34
Marcus Strindhammar, mera känd som Boman kom till klubben när herrlaget tog sig upp till division 3, säsongen 2011/2012. Han spelade i herrlaget fram till våren 2015 då han drog på sig en korsbandsskada. Marcus gjorde 11 poäng på 47 matcher (vi saknar statistik från hans bästa säsong 2013/2014).
Under den senaste säsongen gjorde Marcus några framträdanden i H4-laget och samlade ihop 2 assist på 3 spelade matcher.

Vi önskar Marcus lycka till i sin nya förening Arlanda i division 4.
Rotebro Ungdom klara för Div.3
2016-04-18 13:25
Kvalserie H3
Rotebro Ungdom är klara för division 3 nästa säsong. Kvalserien blev en riktig rysare som avgjordes på målskillnad där Rotebro hade plusminus-statistiken på sin sida. 
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Innebandyklubb, 05/05 08:49 
Rotebro IS Innebandyklubb, 03/05 11:42 
Rotebro IS Innebandyklubb, 30/04 14:18 
Rotebro IS Innebandyklubb, 22/04 12:55 
Rotebro IS Innebandyklubb, 19/04 08:35 
 
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
Sponsorer
Övriga partners
Stöd RIS IBK via: